Микроблейдинг – новото име на перфектните вежди с Phibrows

Всеизвестен e фактът, че веждите са рамката на нашето лице и правилната им форма подчертава още повече очите ни. Те са изключително важни за цялостното излъчване на лицето. Не случайно почти всяка година водещите модни дизайнери променят формите им, като се стремят към все по-естествения им вид. В случай, че имате неправилна форма на веждите, с частична или цялостна липса на окосмяване по медицински или други причини, на помощ идва новата японска техника за рисуване на косъмчета върху веждите.

Какво представлява Микроблейдинг техниката и каква е разликата с досега познатият ни перманентен грим?

Японската техника за рисуване на косъмчета върху веждите е усъвършенстван метод на досега познатия ни перманентен грим за вежди.Разликата между двете техники е голяма, от една страна в самото извършване на процедурата, от друга в крайния резултат.

Микроблейдинг техниката е изцяло ръчен метод, при който се използват микро игли. C тяхна помощ в кожата се вкарва пигмент, като по този начин се рисуват множество единични косъмчета. Когато не се използва машина, натискът при работа върху кожата е много добре контролиран и това позволява да се работи на ниво епидермис. От тук идват и основните разлики в двата методa. Болката при тази процедурата е минимална, времето за заздравяване на третираният участък е около 10 дни, а крайния резултат са едни  изключително естествени вежди. Пигментите, които се използват, са направени на глицеринова основа. Те са стерилни, нетоксични и хипоалергенни. Произвеждат се в Германия ексклузивно за Phibrows.

Каква е трайността на процедурата и за кои хора е подходяща?

Микроблейдинг техниката е процедура, която се извършва на два етапа в рамките на месец. Необходимо е да се направи корекция или т.нар. ретуш след около 30 дни, за да се затвърдят първоначалните резултати. Трайността зависи основно от типа на кожата на клиента. Най-добри и трайни резултати се наблюдават при хора със суха кожа. При мазна кожа резултатите са малко по-краткотрайни. В общият случай трайността на процедурата е до година и половина – две. Освежаване на цвета се препоръчва веднъж годишно.Процедурата не е препоръчителна при хора с проблемна или твърде мазна кожа, при акне, себореен дерматит или кератоза. Не се препоръчва при бременност и по време на кърмене.

Как протича процедурата и колко време отнема?

Преди да се пристъпи към извършване на процедурата е необходимо да се направи подробна консултация с клиента. Той получава пълна информация за процедурата придружено с точно описание на необходимите грижи за третирания участък, които е необходимо да полага през следващите 10 дни.Уточнява се желаната форма на веждите. Редно е да се спомене, че се използват специално проектирани за Phibrows инструменти, които спомагат за прецизното съобразяване на правилната форма на веждите спрямо морфологията на лицето, носа и очите. След измерването на симетрията се пристъпва към рисуване с молив и одобряване на подходящата форма.Следващия етап е тестване на пигментите спрямо цвета на косата, за да се избере най-подходящия. Едва тогава се пристъпва към същинската процедура и към щриховането на веждите. Цялата процедура отнема около час и половина и протича при почти пълна липса на болка. След приключването й се получава леко зачервяване на кожата, което обикновено изчезва за около 30-40 мин.

Цена за Микроблейдинг: 300 лв. с включен ретуш